• Startsida
  • / Gör en insats för barn och unga

Gör en insats för barn och unga

Det finns barn och unga som inte kan bo hemma eller befinner sig i en utmanande livssituation. Kommunen söker familjer som vill öppna upp sitt hem för barn och unga i behov av stöd.

En flicka sitter tillsammans med en man i en soffa.

Foto: Socialstyrelsen.

Kan du öppna ditt hem eller dela med dig av din tid?

Det finns barn och unga som inte kan bo hemma eller befinner sig i en utmanande livssituation. De behöver en vuxen utöver sina föräldrar – någon som kan finnas där ibland, ofta eller hela tiden.

Om du vill göra en insats finns det flera olika sätt att engagera sig. Det kan till exempel vara som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

Informationsfilm från Socialstyrelsen

Digital informationsträff

Välkommen till en digital informationsträff för dig som vill veta mer om uppdraget som familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson. Här kan du ställa frågor till oss som jobbar med rekryteringen och som stöttar familjer i uppdraget.

Onsdag 4 september klockan 12.00-12.30.

Mötet är digitalt via Teams och du får en inbjudan med länk till mötet dagen innan. Anmäl dig via mejl till jessica.hagelstam@upplandsvasby.se

Har du frågor eller vill lämna en intresseanmälan är du välkommen att kontakta oss via mejl till uppdrag.intresse@upplandsvasby.se

Mer information om familjehem

Mer information om olika uppdrag för barn och unga på Socialstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 augusti 2024